מאמרים נוספים
מצלמות WiFi מוסלקות – מה חשוב לדעת לפני שקונים?
- דצמבר 31 2024
- 0 תגובות
מצלמות נסתרות שמשדרות באמצעות רשת ה-WiFi הן אמצעי פופולרי לפיקוח על הסביבה הביתית או על העסק מרחוק. באמצעותן יכול המתקין לצפות ב-feed המתקבל דרך כל מכשיר שמקושר למצלמה, מעמדת המחשב דרך הטאבלט ועד הסמארטפון. כדי למקסם את ביצועי המכשיר ולשפר את התוצאות בשטח, חשוב לשקלל כמה נתונים לפני שרוכשים מצלמה חדשה.
מאגרי אנרגיה חשמלית
הזמינות האנרגטית של המצלמה מגבילה את היכולת שלה לפעול ברציפות. תצרוכת החשמל, היעילות האנרגטית, כוח המחשוב וגודל הסוללה – כולם משפיעים על זמן הפעילות המירבי, כך שחשוב לבדוק נתון זה במפרט הטכני. שימו לב שחלק מהדגמים יכילו יותר מאשר סוללה אחת, כאשר קיימת גם האופציה של מצלמה המעוצבת כמוצר חשמל – נורה, גלאי עשן ואפילו תיבת שקעים – שתחובר ישירות לרשת החשמל ותייתר את החלפת או טעינת הסוללות.
השתלבות המצלמה בסביבה המיידית
נסו לחשוב איך תוכלו להציב את המצלמה במיקום מנצח מבלי שאף אחד יבחין בנוכחות שלה. נתחו את הסביבה – בין אם מדובר במטבח ביתי, במשרד פורמלי או בחצר ירוקה – והבינו איזה דגם ישתלב בה בטבעיות. תוכלו לבחור בין מצלמה סטטית למכשיר מתנייד, בהתאם למה שישרת אתכם בצורה הטובה ביותר. בררו האם די במצלמה אחת כדי לכסות את תא השטח הרצוי או שיתקבלו נקודות מתות שיצריכו מצלמות נוספות. במקרה כזה, תכננו כיצד לפרוס אותן במרחב כדי לקבל כיסוי מלא ככל האפשר.
מגבלות קליטת ה-WiFi
יכולת השידור של המצלמה תלויה בחיבור לרשת, כך שהפרעות בקליטה יגרמו לשיבושים ויציאה מטווח הקליטה עלולה לגרור אובדן קשר עם המצלמה. בררו מהי מגבלת המרחק של המכשיר – שתעמוד לרוב על מספר מטרים או עשרות מטרים – כאשר תוכלו לחבר אותו ל-WiFi של הטלפון האישי או של הנתב הביתי. כדאי לדעת שמרבית המצלמות משדרות על גבי תדר של 2.4 ג’יגה-הרץ ולא של 5.8 GHz, כך שצריך לוודא שהראוטר שלכם משדר את התדר המתאים למצלמה שרכשתם או את שני התדרים במקביל.
טווח צילום ורזולוציה
זהו את רזולוציית הצילום הדרושה לכם, בהתאם למרחק שצפוי להתפרס בין מיקום המצלמה ובין המצבים אותם תרצו לקלוט בעדשה, כאשר הגבהה של הרזולוציה – שהיא למעשה מדד לכושר ההפרדה בין פרטים ויזואליים – תאפשר טווח צילום גדול יותר. קיימים גם דגמים שהותאמו במיוחד לצילום טקסטים מתוך מסמכים או צגי מחשב ואף מסכי טלפון, בהשוואה למצלמות אחרות שלעתים יתקשו לקלוט אותם – מאחר והאותיות או המספרים קטנים וצפופים כך שעשויה להתקבל תמונה מטושטשת.
נפח אחסון ושמירת תוכן
רובן המוחלט של מצלמות נסתרות לא יפעל ללא כרטיס זיכרון. לפעמים הכרטיס יהיה פנימי ויגיע באופן מובנה עם המכשיר ולעתים תידרשו לרכוש אותו בנפרד ולהכניס אותו פנימה לפני ההפעלה הראשונה. הנפח המקסימלי של זיכרון המצלמה מגביל את שעות הצילום שתוכלו לצבור על גבי המכשיר, כך שחשוב לברר כמה GB יקצה הכרטיס. גם אם השטח עומד להיגמר, אפשר לשלוף את הכרטיס, להוריד את קבצי הווידאו לכונן קשיח או לענן דיגיטלי, לנקות את שטח האחסון ולהמשיך בתיעוד. בדגמים רבים קיימת אופציה למנגנון מתוכנן מראש של מחיקת קבצים ישנים עם ההגעה למגבלת האחסון, כדי לאפשר צבירה של תכנים חדשים יותר.
ראיית לילה וחיישני תנועה
נסו לחשוב האם יש לכם צורך במצלמה הכוללת פונקציות מיוחדות. אם ידוע לכם מתי יתרחש המצב שתרצו לצלם וההתרחשות תתקיים בשעות האור, ייתכן ודי לכם במצלמה פשוטה. אם קשה לחזות את התזמון, ייתכן וכדאי להיעזר בחיישני תנועה שיפעילו את המצלמה אוטומטית עם זיהוי תזוזה במרחב, כאשר דגמים מסוימים אפילו ישלחו הודעה לטלפון שלכם כדי לעדכן שהתחיל צילום. אם הסיטואציה מתרחשת בלילה או במצבי תאורה לקויה, אולי תזדקקו לטכנולוגיית ראיית לילה, שעשויה לייקר את המוצר אך תהיה אפקטיבית למטרות צילום בחשיכה.